top of page

Beemster холандски сирења

Updated: Aug 18, 2022

Направени од мајстори на сирење кои го усовршувале својот занает со генерации. Компанијата Beemster има само 460 земјоделци и сo мали семејни фарми од кои повеќето имаат помалку од 80 крави кои се хранат со трева богата со минерали и хранливи материи.


Придобивките од добрата исхрана на кравите резултира со природно кремасто и слатко млеко од кое се прави Beemster сирењето, кое природно е богато со омега-3. Кравите Beemster се слободни, а доколку временските услови дозволуваат, тие можат слободно да се движат каде што сакаат.


Сирењата Beemster природно зреат во вековните историски магацини за зреење сирење, каде зреат под природни услови и строг надзор на мајсторите на сирење и низ годините се наградувани со многу златни медали и други награди.360 views1 comment

Recent Posts

See All

1 comentário


Gjorgji Nacevski
Gjorgji Nacevski
05 de ago. de 2023

Честитсм што ги носите Беемстер сирењата!

Curtir
bottom of page