top of page

JERSEY најполномасното млеко, дирекно од Холандија

Updated: Aug 18, 2022


Директно од Холандија, земјата на лалињата, тревата, кравите и млекото ви го претставуваме Jersey кравјото млеко. Дали знаете зошто ова млеко е толку специфично?


Во Холандија постојат приближно 1.6 милион крави, од кои само 3.600 го произведуваат Jersey млекото. Oвој вид на крави потекнува од островот Џерси, на јужниот дел од Англија. Тие се интелигентни, љубопитни и многу паметни. Се разликуваат од обичните крави по нивниот нежно бел нос, големите крупни очи и кафено обоеното лице.

Млекото од Jersey кравите е полномасно, 100% природно, уникатно и чисто. Познато е по совршената кремаста текстура и природно содржи повеќе протеини и маснотии, како и 30% повеќе минерали и витамини. Ова млеко е поразлично од секое друго кое сте го пробале досега.


Заслужувате вистинско природно уживање.

545 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page