COOP е италијански бренд кој постои од 1854 година и е наменет за сите потрошувачи кои сакаат да добијат високо квалитетни производи за соодветна цена – достапна за сите.
COOP имa мрежа од над 500 квалификувани производители, кои следат најстроги правила и прописи при подготовката на нивните производи и е најголем купувач на италијанска храна и пијалаци во свето. Низата на производи овозможува да се задоволат сите многубројни и различни потреби на потрошувачите.
Асортиманот вклучува различни категории на производи како кафе, џемови, бисквити, бонбони, рижото и ориз, средства за чистење на домот и шампони и регенератори.
Овие производи се продаваат во повеќе од 20 земји низ светот во Европа, Америка, Блискиот и Далечниот Исток, а седиште на фирмата е во Италија.
Производите на COOP се:
БЕЗ ГМО
БЕЗ Бои
БЕЗ хидрогенизирани масти
БЕЗ палмово масло
БЕЗ вештачки ароми
Со ограничена употреба на:
Адитиви
Конзерванси
Алергени
Тропски масла
Растворлив печен јачмен и со додавање на природни состојки. Богат вкусен пијалок со лут мирис Orzo е одлична алтернатива за кафе за оние кои сакаат пијалок без кофеин и затоа е идеален за секој момент од денот.
Кафе
Џем и компоти
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
1 зрела банана
1 чаша млеко или јогурт
2 чаши овесни снегулки
1 јајце
½ лажичка сода бикарбона
1 супена лажица маслиново масло
Начин на подготовка:
Во блендер изблендирајте ги бананата, млекото и овесните снегулки. Потоа додадете ги јајцето и сода бикарбоната и повторно блендирајте. На тавче што не се лепи ставете од маслиновото масло и убаво загрејте го, па потоа испржете ги палачинките на стандарден начин.
На крај послужете ги со COOP џемовите и уверете се дека ова ќе биде Вашиот нов избор за прелив на палачинки. Уживајте во секој залак!
Ние го имаме совршеното решение за вас.
Сѐ што треба да направите е да ставите 300мл. млеко, 200мл. вода во тенџере и прстофат сол и оставете да зоврие. Тргнете го тенџерето од оган и постепено сипете ја смесата, мешајќи неколку минути. За да го направите вашето пире уште повкусно, може да додадете путер, пармезан или морско оревче. Со една ќесичка добивате вкусно и кремасто пире за дури 3 порции, а готово ќе биде за 5 минути!
Уживајте во највкусното пире од COOP кое може да го купите единствено во продавниците на Тинекс. Наш предлог за сервирање: со ќофтиња кои може да ги приготвите со свежо мелено месо од Тинекс.
Добар апетит!
Сѐ што ви треба е: ориз за рижото од COOP, свежи печурки, кромид, маслиново масло, вода и бело вино.
Начин на подготовка: во длабок сад запржете ги кромидот и печурките со маслиново масло. По неколку минути додадете го оризот, промешајте околу 2 минути, па додадете го белото вино. Мешајте додека оризот не ја впие течноста, а потоа додавајте постепено вода и цело време мешајте (околу 15тина минути). Рижотото е готово кога ќе добие кремаста текстура.
Важно е рижотото да има кремаста текстура, која ја дава оризот, па затоа е многу важно да одберете вистински добар ориз.
Уживајте!
Вакуумското пакување ги задржува нутритивните својства на оризот непроменети, природно зачувувајќи ја неговата свежина и мирис.
Се препорачува да не се мие оризот пред да се готви за да не ги изгуби нутритивните состојки. Подгответе ги вашите омилени рецепти од ориз со оризот Рибе од Coop.
Подготовка:
-за во тенџере
1. Ставете ја смесата од кесичката во тенџере со 600мл ладна вода
2. Ставете го тенџерто на оган да зоврие. Откако ќе зоврие, гответе уште 15/17 минути
3. Тргнете го од оган тенџерето, ставете неколку парчиња путер и пармезан и промешајте.
-за во микробранова печка
Ставете ја смесата од кесичката во сад и ставете 550мл. ладна вода. Поставете ја микробрановата печка на 900 вати, 17/19мин. По ваш вкус може да додадете пармезан и зачини за да го збогатите вкусот.
Уживајте!