top of page
04.png
01.png
shutterstock_2471935461.jpg
02.png
05.png
03.png
Во период од 18.09 до 31.12.2024 првите 27 потрошувачи на СВЕЖО СВИНСКО МЕСО кои ќе остварат најголема куповна вредност со ПОЕН+ картичката на Тинекс, ќе добијат подароци.

*Се однесува на рефус и пакувано свежо свинско месо, но не и на преработки од месо
*При купувањето потрошувачот треба да ја приложи Тinex ПОЕН+ картичката
*Подарокот се подигнува со приложување на Tinex ПОЕН + картичката
*Добитниците ќе бидат јавно објавени на www.tinex.com.mk и на социјалните мрежи на Tinex, најдоцна до 08.01.2025
*Рок на подигнување на подароците до 31.01.2025
svezo meso.png

Омилениот ручек заслужува да биде подготвен со најквалитетните состојки, а месото што ќе го најдете во месарницата на Тинекс ги задоволува највисоките критериуми.

 

Од нашиот погон за расек секојдневно доставуваме свежо, вкусно и квалитетно свинско, јунешко и телешко месо и преработки од месо, а месото од светски познатите говеда го прават нашиот маркет да биде место каде што ќе ги исполните сите ваши гурмански желби.

СЕКОЈ ДЕН ДОСТАВА ДО НАШИТЕ МАРКЕТИ

shutterstock_1753069370 (1).jpg

СВЕЖО ПАКУВАНО МЕСО!

pakuvanje.png
proverka na kvalitet.png
dostava.png
meso.png
kontrola.png
BANNER svezo meso.jpg
shutterstock_1130244884.jpg

ЗРЕЕНО

МЕСО

Dry aged

Што претставува суво зрееното месо?
Со процесот на суво зреење на месото им се овозможува на природните ензими да продрат во најтврдите делови од месото (мускули и сврзни ткива), вишокот на вода испарува, а тоа што останува е врвен квалитет збогатен со голем број на протеини, совршен изглед и неодолив вкус.

 

Со сувото зреење, месото добива поинаква мекост и префинета текстура, а вкусот претставува едно ново гастрономско искуство. Ние имаме за цел да ги споиме светски признатата модерна технологија во служба на врвниот хедонизам и домашната национална кујна.


Како се суши месото?
Сувото зреење на месо е природен процес во кој само парчињата месо со премиум квалитет се селектираат и третираат низ процесот на суво зреење и истите се сместуваат во посебни машини без заштитно пакување.


Месото се набавува од најквалитетни кланици. Во рок од 1 до 5 недели зреењето на месото се спроведува во посебни, контролирани услови на температура од 0,5 до 1 Целзиусов степен, зголемена влажност (од 75 до 80%) и константен проток на воздух.


Во зависност од видот на месото кое се става на суво зреење, процесот на одлежување е подолг или пократок. Па така, за јагнешко месо потребно е минимум 7 дена, за телешкото 11 дена и за јунешкото минимум 21 ден. Колку месото е помладо толку помалку време му е потребно за зреење.

shutterstock_1720408141.jpg
bottom of page